Alle mini’s verzamelen! Pluk de Nacht organiseert weer een avontuurlijke middag voor de kleine Plukkers tijdens het festival in Amsterdam. Zondag 29 augustus vanaf 14.00. Natuurlijk met film en een heleboel feestelijke activiteiten.

Centraal tijdens Pluk MINI staan de kriebelbeestjes uit de serie MINUSCULE, de leukste afleveringen zijn te zien op groot scherm in de Pluktent. MINUSCULE werd een hit in Frankrijk door de waanzinnige animatiestijl, de prachtige geluidseffecten en het verrassende perspectief: het verhaal wordt verteld vanuit de dieren zelf; insecten lijken piepklein, maar als je de wereld door hun ogen bekijkt, verandert dat totaal.

Extra bijzonder: de regisseurs hebben de animaties doorsneden met documentaire opnamen, waardoor de natuur nog dichterbij komt. Leuk voor klein, heel klein en groot (geen dialoog). Het filmprogramma bestaat uit korte afleveringen dus tussendoor is er volop ruimte om andere avonturen te beleven op het Stenen Hoofd.

RANDPROGRAMMA
Doe bijvoorbeeld mee aan een lesje kinderyoga en imiteer de beestjes uit de film. Of met de workshop insectenhotels maken. Ook spelen we reuzen Twister en kun je verstoppertje spelen tussen de zitzakken of schuilplekken bouwen op het Plukstrand. En misschien gaan we ook nog wel op expeditie of ga jij naar huis als een stoer lieveheersbeestje of een lieve spin? De middag sluiten we sowieso swingend af in de beruchte Pluk MINI disco met mini dj’s en bellenblaasmachine. En dan.. dan geven we het terrein weer aan de grote mensen…

CORONATOEGANGSBEWIJS
Het is een gekke tijd en hoewel we bij Pluk het liefst zo min mogelijk regeltjes hebben vragen we iedereen boven de 13 om op deze specifieke middag een coronatoegangsbewijs* te tonen bij aankomst. Dit omdat we tijdens Pluk MINI bezoekers geen vaste plek kunnen geven op het Stenen Hoofd. Omdat placeren onmogelijk is kunnen we ook niet de 1,5 meter regel waarborgen. Het toegangsbewijs geldt uiteraard niet voor de mini’s en ook niet voor alle (reguliere) avondvoorstellingen van Pluk de Nacht. Hier wordt geplaceerd en kan de 1,5 meter gewaarborgd worden waardoor een coronatoegangsbewijs overhandigen bij aankomst niet nodig is.

* Een coronatoegangsbewijs krijg je met:
1. Een volledige coronavaccinatie: geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
2. Een herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
3. Een testbewijs: negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de start van Pluk MINI.

LET OP: het Stenen Hoofd is omgeven door water. Houd je mini’s dus goed in de smiezen!