Ook dit jaar is het Amsterdamse Stenen Hoofd een hele middag (19 augustus) voor de kleine plukkers tijdens de 4de editie van Pluk MINI. We gaan terug in de tijd met Pippi Langkous. Maar er zijn nog veel meer avonturen te beleven op het terrein: lesjes kinderyoga, knutselen met een echte oma (van 90+), racen (op blikken) en swingen in de Pluk MINI disco!

Pluk Amsterdam bestaat 15 jaar en dat maakt ons licht nostalgisch. Daarom gieten we een heerlijk ouderwets sausje over deze editie van Pluk MINI.  We openen onze poorten om 14.00 deze middag!

14.00 – 17.00 | Pippi Langkous
Ze woonde op zichzelf in Villa Kakelbont, was ondeugend, at spaghetti met een schaar, rookte sigaretten en kon op het plafond lopen. Pippi was stout maar ook zo ontzettend leuk en lief! We vertonen (doorlopend) een aantal afleveringen van deze geweldige serie. Waar? In de grote witte Pluktent.

14.00 – 16.00 | Knutselen met een echte oma (3+)
Ze is 91, kwiek, lief, stoer, grappig, een heel klein beetje gek en ze knutselt zoals alleen een echte (over)oma dat kan. Oma Emmy heeft 10 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen en deze middag neemt ze de mini’s onder haar vleugels aan haar knutseltafel. Ze gaat o.a ansichtkaarten en enveloppen maken en versieren. Aan wie wil jij een kaartje sturen? Waar? Aan een biertafel vlakbij de bar.

14.30 & 15.30 | Kinderyoga met Loren (4+)
Loren gaat deze middag twee lesjes yoga geven. En dat wordt een feest! Ze behaalde haar diploma in India en heeft ook lessen gevolgd op Bali. Hatha, yin yang, vinyasa, het wordt van alles wat maar vooral heel erg leuk! Neem plaats op een yogamatje (samen of alleen) en Loren neemt je mee op ontdekkingsreis. Waar? Onder het grote containerscherm.

15.00 – 16.00 | Bliklopen & racen (4+)
We gaan racen met alle mini’s. Eerst maken we de blikken klaar en oefenen we wat, aan het einde van de middag (om 16.00) vindt de Pluk-blikloop race plaats. Eet je in de komende weken een keertje gepelde tomaten, kikkererwten of heb je je kamer een nieuw kleurtje geverfd? Neem de lege blikken mee! Waar? Volg de bordjes op het Plukterrein.

15.00 – 16.30 | Jan Plezier theaterworkshop (7+)
Jan begint met wat opwarmoefeningen en theaterspelletjes en gaat dan aan de slag. Samen met 15 kinderen zal hij het verhaal ‘De drie muzikanten’ oefenen en spelen, over drie muzikanten die in Nederland komen maar niks of niemand begrijpen. Dit leidt tot veel verwarring en hilariteit. Uitvoering voor papa’s, mama’s en andere Plukbezoekers om 16.30. Waar? Volg de bordjes op het Plukterrein.

15.00 – 17.00 | Stopmotion filmpjes met Make Animation (5+)
Sascha maakt iedere dag vanuit zijn container op Pluk stopmotion filmpjes met bezoekers, van oude stukjes papier, hout, plastic, dingen die hij vindt. ‘s Avonds is het filmpje van die dag te bewonderen op het grote scherm. Zondag doet hij dit met de mini’s, vier kindjes tegelijk. Hij leert ze de kneepjes van zijn vak. Waar? Eerste container links.

17.00 – 18.00 | Pluk MINI disco
Voordat we Pluk overdragen aan de grote mensen vieren we nog een swingend feestje in de Pluktent. Pippi en haar vriendjes maken plaats voor discolampen en een rookmachine en Plukker van het eerste uur dj Tha Bird en haar zoon dj Wolf gaan er alles aan doen om er een knalfeest van te maken. Vergeet niet je favoriete plaatje aan te vragen! Waar? In de grote witte Pluktent.

En meer…
Laat je haar in Jippie de Pippi’s haarsalon vlechten als Pippi Langkous, speel een spelletje reuzen mikado of bouw een zandkasteel op het Plukstrand. En kom vooral met al je vriendjes, broertjes en zusjes genieten van deze fijne plek aan het IJ! Let op: het Stenen Hoofd is omgeven door water. Houd je mini’s dus goed in de smiezen!


INFORMATIE
Pluk MINI begint zondag 19 augustus om 14.00 uur en is voor alle kindjes die te klein zijn om op te blijven tot de Pluk de Nacht hoofdfilm begint. Er zijn lekkere snacks en maaltjes verkrijgbaar, verkoelende drankjes en Pluk MINI is net als Pluk de Nacht gratis toegankelijk. Je steunt Pluk door een glaasje limonade te kopen aan de bar.

Zie ook het Facebook event: plukfilmfestival.nl/plukMINI