Ook dit jaar is het Amsterdamse Stenen Hoofd een hele middag (19 augustus) voor de kleine plukkers tijdens de 4de editie van Pluk MINI. We gaan terug in de tijd met Pippi Langkous. Maar er zijn nog veel meer avonturen te beleven op het terrein: lesjes kinderyoga, knutselen met een echte oma (van 90+), racen (op blikken) en swingen in de Pluk MINI disco!

Pluk Amsterdam bestaat 15 jaar en dat maakt ons licht nostalgisch. Daarom gieten we een heerlijk ouderwets sausje over deze editie van Pluk MINI.  We openen onze poorten om 14.00 deze middag!

14.00 – 17.00 | Pippi Langkous
Ze woonde op zichzelf in Villa Kakelbont, was ondeugend, at spaghetti met een schaar, rookte sigaretten en kon op het plafond lopen. Pippi was stout maar ook zo ontzettend leuk en lief! We vertonen (doorlopend) een aantal afleveringen van deze geweldige serie. Waar? In de grote witte Pluktent.

14.00 – 16.00 | Knutselen met een echte oma
Ze is 91, kwiek, lief, stoer, grappig, een heel klein beetje gek en ze knutselt zoals alleen een echte (over)oma dat kan. Oma Emmy heeft 10 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen en deze middag neemt ze de mini’s onder haar vleugels aan haar knutseltafel. Ze gaat o.a ansichtkaarten en enveloppen maken en versieren. Aan wie wil jij een kaartje sturen? Waar? Aan een biertafel vlakbij de bar.

14.30 & 15.30 | Kinderyoga met Loren
Loren gaat deze middag twee lesjes yoga geven. En dat wordt een feest! Ze behaalde haar diploma in India en heeft ook lessen gevolgd op Bali. Hatha, yin yang, vinyasa, het wordt van alles wat maar vooral heel erg leuk! Neem plaats op een yogamatje (samen of alleen) en Loren neemt je mee op ontdekkingsreis. Waar? Onder het grote containerscherm.

15.00 – 16.30 | Blikloop race
We gaan racen met alle mini’s. Eerst maken we de blikken mooi en oefenen we wat, aan het einde van de middag (om 16.30) vindt de Pluk-blikloop race plaats. Eet je in de komende weken een keertje gepelde tomaten, kikkererwten of heb je je kamer een nieuw kleurtje geverfd? Neem de lege blikken mee! Waar? Volg de bordjes op het Plukterrein.

17.00 – 18.00 | Pluk MINI disco
Voordat we Pluk overdragen aan de grote mensen vieren we nog een swingend feestje in de Pluktent. Pippi en haar vriendjes maken plaats voor discolampen en een rookmachine en Plukker van het eerste uur dj Tha Bird en haar zoon dj Wolf gaan er alles aan doen om er een knalfeest van te maken. Vergeet niet je favoriete plaatje aan te vragen! Waar? In de grote witte Pluktent.

En meer…
Laat je haar vlechten als Pippi Langkous, speel een spelletje reuzen mikado of bouw een zandkasteel op het Plukstrand. En kom vooral met al je vriendjes, broertjes en zusjes genieten van deze fijne plek aan het IJ!


INFORMATIE
Pluk MINI begint zondag 19 augustus om 14.00 uur en is voor alle kindjes die te klein zijn om op te blijven tot de Pluk de Nacht hoofdfilm begint. Er zijn lekkere snacks en maaltjes verkrijgbaar, verkoelende drankjes en Pluk MINI is net als Pluk de Nacht gratis toegankelijk.

Zie ook het Facebook event: plukfilmfestival.nl/plukMINI

Let op: het Stenen Hoofd is omgeven door water. Houd je mini’s dus goed in de smiezen!