Mocht je bij Pluk de Nacht in Amsterdam nog niet helemaal aan je trekken zijn gekomen: geeft niks, wij begrijpen dat. Vanaf vandaag strijkt het festival tot en met 3 september neer bij Vechtclub XL in Utrecht. Wat je daar kunt verwachten lees je hier.

Zaterdag sloten we Pluk de Nacht Amsterdam na elf dagen af met Columbus. Deze veertiende editie van Pluk in Amsterdam was weer een groot succes. In de eerste plaats natuurlijk omdat jullie, onze geliefde bezoekers, in grote hoeveelheden films kwamen kijken en voor een heerlijke festivalsfeer zorgden. We hopen dat jullie net zoveel van Pluk op Het Stenen Hoofd hebben genoten als wij, met (h)eerlijk eten, drankjes in de zon en afsluitend iedere avond GIFjes in de tent.

Sinds afgelopen zondag is onze crew hard aan het werk om het festival van Amsterdam naar Utrecht te verplaatsen. Vandaag is het zover: Pluk de Nacht Utrecht opent bij Vechtclub XL aan de Europalaan met Orecchie. Hier lees je alles over die film in een exclusief interview met de regisseur. Vooraf draaien we natuurlijk ook weer een paar fijne korte films; Summer’s Puke is Winter’s Delight van artist in focus Sawako Kabuki, Beside Oneself en Negative Space.

We zetten graag even alle info voor je op een rijtje:

Het terrein van Pluk de Nacht Utrecht gaat om 15.00u open. Om 21.00u, als het donker is, beginnen we met het vertonen van de korte films. Daarna volgt de hoofdfilm. ‘s Middags zijn er net zoals in Amsterdam verschillende food trucks waar je iets lekkers kunt halen: Rammenas, High Green Tea, Tour de la Frite, Koffie Leute en Happy Indo. Daarna kun je in Klub de Nacht iedere avond na de film nog even swingend de nacht plukken. Deze DJ’s zullen ons voorzien van dansbare deuntjes:

  • woensdag 30 augustus: Yoeri van der Kruijs
  • donderdag 31 augustus: de Boodschappers
  • vrijdag 1 september: Goodthingman
  • zaterdag 2 september: Julian Muller
  • zondag 3 september: Jurrian de Clerq

En speciaal voor de kunstliefhebbers zijn de volgende kunstprojecten in Utrecht te vinden: Sense-organ (zaterdag 2 september en 3 september) en de Lachtent (op zondag 3 september). Ook kun je lekker pingpongen en levensgroot mikado spelen. Genoeg te doen dus!

Wil je zeker zijn van een fijn plekje tijdens de film? Ook in Utrecht reserveer je gemakkelijk een strandstoel via onze site. Zorg wel dat je ‘m voor 21.00u ophaalt zodat je zelf een goed plekje kunt uitzoeken – om 21.00u worden niet opgehaalde stoelen aan het publiek gegeven. Regent het keihard? No worries: bij slecht weer vertonen we de films gewoon binnen. Heb je toch nog een vraag? Check dan even onze praktische info.

Oh, en voor we het vergeten: sinds dit jaar heeft Pluk de Nacht ook instagram. Volg ons daar voor live updates vanaf het festivalterrein en de mooiste festivalplaatjes. Voor vragen over het festival, foto’s en extra info over de films kun je ook terecht op de Facebook van Pluk de Nacht Utrecht.