In Dark Blue Girl zien we vanavond een meisje dat jaloers is op haar moeder. De Daily Pluk wilde daarom weleens weten hoe jaloers bezoekers van Pluk de Nacht zijn.

“Stikjaloers!”, antwoordt Henk (48). Hij is net zijn meest recente vakantie aan het bespreken: “Mijn zoon en ik fietsen heel fanatiek en toen we bij de hoogste berg van Italië waren, hebben we afgesproken dat hij een half uur later zou vertrekken. Zelfs dat kon ik niet volhouden. Ik was vreselijk jaloers op die jeugd, de kracht en de lichtheid.”

Michael (40) en Raghinie (33) hoeven er niet lang over na te denken: “Wij zijn helemaal niet jaloers.” Michael vindt dat je je er gewoon niet zo druk over moet maken: “Je moet beter zijn dan de persoon waar je jaloers op bent.” Dat lukt Raghinie niet altijd: “Ik kan wel jaloers worden als ik onzeker ben en hem bijvoorbeeld met iemand anders zie. Er is een dunne lijn tussen jaloezie en afgunst.“

Ook bij Rende (17) hangt het ervan af hoe ze in haar vel zit: “Als ik mij heel zeker en goed voel, kan ik er beter tegen. Maar als ik ongesteld moet worden, dan is het heel erg,” zegt ze lachend. “Dan trek ik mij terug, want ik heb geen zin om jaloers te zijn. Dan ga ik gewoon iets voor mijzelf doen.“

“Als ik echt smoorverliefd op een meid ben, kan ik wel jaloers zijn” vertelt Lolle (29) tijdens het bestellen van twee glutenvrije biertjes. “Vroeger werd ik wel jaloers als ik zie dat ze met een andere jongen stond te praten. Nu kan ik daar trots op zijn, want dat is mijn meisje en andere jongens willen haar. Ja, daar word ik nu niet meer zo jaloers van.”

Foto: Haluk Can Yasan