Zondag 20 augustus is het Amsterdamse Stenen Hoofd vanaf 14.00 uur van de kleine Plukkers tijdens de 3de editie van Pluk MINI. We vertonen de vorig jaar uitgebrachte filmpjes van Buurman en Buurman – al 40 jaar beste vrienden! in de Pluktent. A je to! Maar natuurlijk is er die middag nog veel meer te beleven op het Stenen Hoofd…

Er kan geklust en geknutseld worden, er is een strandje om op te spelen, zitzakken om op te springen, een badje om in te spetteren, er is ranja voor alle mini’s en natuurlijk zorgen we ervoor dat de kleine maagjes goed gevuld kunnen worden.

Programma Pluk MINI

14.00 – 17.00 (doorlopend): BUURMAN EN BUURMAN – AL 40 JAAR BESTE VRIENDEN (AL)
Buurman & Buurman bestaan 40 jaar en dat wordt gevierd met een uur vol inventief geklus door onze doe-het-zelf vrienden. In een fijne compilatie van 7 nieuwe afleveringen zie je de hilarische buurmannen klussen aan hun nieuwe badkamer, een zelfgemaakte hometrainer en een levensgrote sinaasappelpers, verhuizen ze een immense cactus, en wat dacht je van een potje schaken op het dak? Niets is ze te gek.
Waar? Op het grote doek in de Pluktent.

14.00 – 17.00: DE TOVERDRANKWORKSHOP (3+)
Roze Bunker brouwt naast siropen ook af en toe toverdranken. Maar als ze dat alleen doen gaat dat vaak mis… dus altijd al willen vliegen? Of onzichtbaar willen zijn? Help Roze Bunker dan mee om de juiste ingrediënten te mixen tot een magisch drankje! Ze geven 2 workshops (van 20 min) per uur, er kunnen 10 kindjes per keer deelnemen.
Waar? Volg de bordjes op het Plukterrein.

14.00 – 17.00: GA LOS MET DE BUURMAN EN BUURMAN KLEURPLATEN (AL)
Geïnspireerd door de filmpjes van de gekke buurmannen mag je nu helemaal los gaan aan de knutseltafel. Geef de buurmannen snorretjes, een glimmende jurk, cowboyhoeden, een toverstaf of kleur netjes binnen de lijntjes. Je tekening krijgt een plekje aan de waslijn op Pluk. Of neem je mee naar huis.
Waar? Bij de biertafels naast de Pluktent.

Om 14.00 en 15.30: BALLONFIGUREN MAKEN (AL)
De tienjarige creatieve Meis maakt alles van ballonnen en dat gaat ze jou ook leren. Ze geeft twee workshops en daarin leert ze 10 kindjes per keer de kneepjes van het vak. Zwaarden, sterren, hondjes & hoedjes, niets is haar te gek. Uiteraard neem je je eigen ballonfiguur mee naar huis.
Waar? Volg de bordjes op het Plukterrein.

Om 14.30 en 15.45: KINDERYOGA (3+)
Kom je ontdekken, bewegen en plezier maken op en rond een yogamatje in de openlucht? Leuk! Maartje van Kinderyoga Parelgolf neemt je mee en leert het je allemaal: van de gekste yogahoudingen, spel en dans tot massage en ademspel. Kinderyoga is voor iedereen, ook als je het nog nooit gedaan hebt. Er is plek voor 15 yogi’s per keer van 3 tot 12 jaar, ouders mogen ook meedoen.
Waar? Volg de bordjes op het Plukterrein.

Van 15.00 – 16.30: BOUW MEE AAN DE PLUK TOTEMPAAL (5+)
Ga net als Buurman en Buurman aan de slag met de hamer en zaag en bouw mee aan een torenhoge totempaal onder begeleiding van de mensen van Maakland. De kleurige Pluk MINI Totempaal (die bestaat uit resthout, doppen, je kunt het zo gek niet bedenken) krijgt tot het einde van het hele festival een mooie plek op het Stenen Hoofd. Later aanhaken kan, er is plek voor 25 kindjes tegelijk.
Waar? Volg de bordjes op het Plukterrein.

Pluk MINI is (net als Pluk de Nacht) gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

Let op: Het Stenen Hoofd is omgeven door water dus houd je kroost goed in de smiezen.