Op de derde Plukdag is het de beurt aan Zadok en Femke om plaats te nemen in de grote, knusse strandstoel voor een filmische blind date. Zou dit dan het grote liefdesverhaal van Pluk 2015 worden?

Het begin van de date van Zadok en Femke gaat niet helemaal soepel, maar dat zegt niets over het einde natuurlijk. Zadok is netjes op tijd aanwezig, maar Femke laat even op zich wachten. Hoopvol tuurt Zadok naar ieder meisje dat zijn kant op komt lopen. De spanning bouwt zich zichtbaar op. Ik besluit hem even af te leiden door hem alvast wat vragen te stellen. Zo kom ik erachter dat hij op de schrijversvakschool zit en graag films en muziek recenseert voor zijn eigen blog. Hij hoopt een meisje te ontmoeten dat dezelfde passie voor film heeft. Zou Femke dat zijn? Haar verlate aankomst wordt haar in ieder geval direct vergeven als ze aan komt lopen met een stralende lach.

Op papier is Femke zeker het meisje met een passie voor films waar Zadok naar op zoek is. Ze is 25, heeft Media & Cultuur gestudeerd en haar Cinevillepas gebruikt ze veelvuldig. “Ik ga wel drie keer in de week naar de film. Eigenlijk kijk ik het liefst zo veel mogelijk films!” Waarom ze wat later was? Haar werk liep uit, een toffe baan die ook al iets met films te maken heeft: Femke werkt bij Young Urban Achievers, een collectief dat bioscopen opzet in Oost-Europa om meer arbeidsperspectieven te creëren voor de jongeren daar.

Ze gaan zitten in de strandstoel en dan is het afwachten geblazen. De volgende ochtend bel ik de daters om te polsen of de vonk is overgesprongen. Zadok en Femke nemen allebei niet op bij de eerste poging. Een goed teken, misschien? Terugbellen doen ze ook niet snel, zou het dan toch…?

Femke belt als eerste terug, vol verwachting neem ik op: “En?!” “Het was heel gezellig, we konden goed kletsen, maar er komt geen vervolgdate. Er was geen klik”, vertelt ze. Toch geeft Femke ons wel credits. “Het was heel gezellig. We hadden echt heel erg dezelfde filmsmaak, dat hebben jullie goed gedaan! Maar toch waren we net iets te anders. De film was echt fantastisch en Zadok goed gezelschap, dus ik heb sowieso een topavond gehad.” Maar waarom was de klik er dan niet? “Eigenlijk wist ik al toen ik hem zag dat het niet mijn type was. De blind date was minder eng dan ik verwachtte. Als je iemand helemaal niet kent kun je echt een vragenvuur op iemand afstorten, dat maakte het wel makkelijker.”

Ook Zadok krijg ik uiteindelijk nog te pakken. “We hadden allebei vrij snel door dat het bij deze ene date bleef, maar we konden leuk kletsen over films, muziek en boeken. Over van alles en nog wat eigenlijk. Er ontbrak gewoon iets, een spark. Maar het was heel leuk om een keer te doen, ik raad het iedereen aan!”

Foto: Lionangel