Haar collega’s vonden het een briljant plan. Hij had al een paar jaar het plan om naar Pluk de Nacht te gaan, maar het was er nog nooit van gekomen. Heeft vanavond het lot of Cupido Mirjam (29) en Tim (28) voor een date in de grote strandstoel samengebracht?

Ze wonen beiden in Arnhem, maar hebben elkaar nog niet eerder getroffen. Zij woont in Arnhem Zuid, hij in Arnhem Noord. Voor de film hebben ze al over het mooie uitzicht: de ondergaande zon. Na afloop van de film is er op de strandstoel geen sprake meer van afstand tussen Noord en Zuid.

Mirjam beseft dat ze tijdens deze date bij Pluk de Nacht andere dingen over elkaar leren dan bij een gewone date. “Ik weet niet of Tim broers of zussen heeft. Maar ik weet nu wel, nu het thema van de Shorts Night ouder worden was, hoe hij oud zou willen worden: genieten van de kleine dingen. Oud worden zoals de mannen van de Dull Men’s Club uit de film Born to be Mild, die gewoon enthousiast zijn over rotondes.” Op beiden had de film Blobby indruk gemaakt: “Het begint heel grappig. Daarna besef je ineens hoe eenzaam de oude man is.”

Samen liggen ze heerlijk onder het dekentje in de strandstoel. Mirjam geniet: “Het dekentje ruikt naar Sinterklaas, oftewel naar de jute zak. Daar wordt een mens gelukkig van!“ Zal ik nog even het kaarsje op armleuning van de strandstoel aandoen? “Dat hoeft niet,” zegt Mirjam, ze gaan namelijk zo lekker samen het feest in. Of zoals ze zelf zegt: “Ook zonder kaarsen komt het wel goed!”