Pluk plaatjesdraaiert sinds het eerste uur. Dat is Joël Chajes alias DJ Chajes. Slechts één editie was hij er niet bij. Dat Joël fan is van Pluk kan dan ook haast niet missen.

“Het mooie vind ik het sympathieke festivalkarakter. Er heerst een goede sfeer en de films zijn zorgvuldig geselecteerd uit het enorme aanbod films dat de bioscoop niet haalt, door mensen die er echt sjoege van hebben. Er komt ook altijd een leuk publiek op af: een publiek dat het volgens mij weet te waarderen dat Pluk dankzij een groot team vrijwilligers elke keer weer als een huis staat.”

De sound van Joël varieert en gaat soms alle kanten op. Voorop staat dat hetgeen hij het publiek laat horen recht uit zijn hart komt. “Ik draai vooral veel zwarte muziek: van Afrikaans tot Hip Hop, Drum & Bass en Dubstep, van Funk tot Reggae, en van Jazz tot Trip Hop.” Maar Oost-Europese Zigeunermuziek en Klezmer zijn ook zijn ding.

Deze muzikale filmliefhebber heeft uiteraard ook een favoriete soundtrack. “Fellini’s Amarcord, met muziek van Nino Rota. Jeugdsentiment. Dit grandioze stuk muziek blijft me raken en uren in m’n hoofd zitten als ik het weer eens gehoord heb.”

Kleine kans dat dit nummer in Klup de Nacht voorbij komt, in tegenstelling tot Op je Hoede van de nieuwste lp van de Amsterdam Klezmer Band met zijn broertje Job op vocalen. Het is dat hij moet optreden op Sziget, anders had Job vanavond meegespeeld. Muzikaliteit zit in de genen, zoveel is wel duidelijk.

Verder kunnen we vanavond na de film vrolijke en dansbare muziek verwachten. Muziek die van de hak op de tak gaat. En wat DJ Chajes van ons verwacht? Vooral lief zijn voor elkaar. En als iedereen dan na afloop heel vrolijk huiswaarts keert, is zijn missie geslaagd.

DJ_Chajes_Café_Belgique_Amsterdam_4th_juli_2014_pt4 by Dj_Chajes on Mixcloud