In 20,000 Days on Earth volgen we een dag in het leven van Nick Cave. Als muzikant verzorgt hij in die film natuurlijk overtuigend zijn eigen soundtrack, maar die luxe is niet voor iedereen weggelegd. Iedere dag vragen we een willekeurige Plukker daarom naar de drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen.

En we beginnen de rubriek, iets minder willekeurig, met ‘onze eigen’ Veerle en Jurriaan (organisatie Pluk de Nacht).

Om gezamenlijk tot de Soundtrack of Their Lives te komen liet Jurriaan zijn favoriete nummer Willy the Pimp van Frank Zappa weg en Veerle Hey van The Pixies. En zo kwamen ze er toch behoorlijk eensgezind uit… “We hebben gekozen voor drie nummers die we niet hadden leren kennen zonder de films. Nummers en films die zijn bijgebleven omdat beiden indruk maakten.”

1. Smog – Vessel in Vain
“Dit is de beginsong van Dead Man’s Shoes, briljante film waarvan het bizar is dat deze de bioscoop niet gehaald heeft. We vertoonden Dead Man’s Shoes tijdens de 3de editie van Pluk de Nacht, in 2005. Dit geweldige nummer van de zanger met bruine bromstem is al jaren een old time favourite en zorgt nog steeds voor kippenvel.”

2. Atoms for Peace – Black Swan
“De perfecte combinatie van al het lekkere van elektronische muziek en iemand (Thom Yorke) die heel erg goed kan zingen. Het klopt bij elkaar en het nummer neemt je mee ver weg. Het zit ook onder de aftiteling van Richard Linklaters film A Skanner Darkly.”

3. The Phoenix Foundation – I Love You Awesome
“Een van de weinige vrolijke nummers in onze overwegend duistere muziekbibliotheek, hahaha. Zonder tekst vertelt het een verhaal, dat van deze geweldig fijne jubileumeditie van Pluk de Nacht. Tijdens deze vijfde editie leek Pluk volwassen geworden te zijn. Het festival stond. Niemand kon er meer omheen. Het nummer komt uit de film Eagle vs. Shark, de grote hit van dat jaar (2007).”