Aanstaande woensdag gaat Pluk weer van start en in de aanloop naar het festival nemen we dagelijks een kijkje achter de schermen. Ditmaal praten we met ontwerper Jeroen Krielaars die via zijn 3D-animaties het bekende beeldmerk van Pluk tot leven wekt.

Graphic en motion designer Jeroen van Calango had nog nooit een festival-identiteit ontwikkeld, maar wilde er dolgraag een toevoegen aan zijn toch al wel indrukwekkende portfolio. Hij keek eens goed naar Pluk de Nacht en greep zijn kans. Want hoewel hij het festival roemt om het ontspannen karakter en de goede selectie van films was het in zijn ogen ook “een beetje houtje-touwtje”. En een overkoepelend 3D-element, dat alle houtjes en touwtjes met elkaar verbindt, miste nog. En dus ging Jeroen aan de slag.

Creatie is een proces, dat bewees Jeroen zichzelf maar weer eens. Zijn eerste idee, een animatiefilm waarin mensen vanuit verschillende hoeken van de stad hun weg vinden naar het Stenen Hoofd, bleek na ruim twee weken ploeteren “helemaal ruk”. Het was niet filmisch en niet spannend, maar durf dat maar eens aan jezelf toe te geven.

Soms moet je minder moeilijk denken en werken met wat je al in handen hebt. Letterlijk dit keer, want dat handje, het zo simpele, maar ook karakteristieke beeldmerk van Pluk, bleek “heel communicatief” te zijn. Zeker in combinatie met filmbeelden en typografie. We zijn natuurlijk niet zo gek om alles te verklappen, maar denk in de trant van een simpel kleurenpalet, bloederige onthoofdingen bij de EHBO en iets met spontane zelfverbranding in relatie tot dekentjesverhuur.

Nieuwsgierig geworden? Of in totale onzekerheid over wat Jeroen nou gemaakt heeft? Kom naar Pluk de Nacht en je gaat het zien! Jeroens werk is elke avond te zien, zowel voor als na de film(s) én in de pauze.