Lara (27) is een doorgewinterde Pluk bezoekster. Maar zo’n blind date had ze nou nog nooit gedaan. En voor alles is…. Precies. Daan (27) is er één in de categorie: als je iets doet, doe het dan goed. Het is zijn eerste keer Pluk, en meteen dus maar met date. Een dubbel blinde avond! “Een vriend van mij stuurde de oproep via Facebook door. Ik heb me gelijk opgegeven.”

Hooggespannen verwachtingen? Lara hoopt vooral op een betere film dan die ze afgelopen woensdag zag. Ehm, daar doelden we eigenlijk niet op… Daan gooit er al knipogend wat clichés in: “We gaan er een leuke avond van maken! Het is nu al geslaagd. Maar even serieus: dit is wel een topplek. In een topstoel. En het is ook nog droog.”

Waarom ze aan elkaar gelinkt denken te zijn? Dat zal wel op basis van filmkeus en leeftijd zijn. Daan tegen Lara: “Ik neem aan dat jij ook 19 bent?”

Tijd om ze met rust te laten. Dit komt helemaal goed.

Niet lang nadat de film is gestart, begint het te flitsen. Te miezeren. En te regenen. Ik snel naar ze toe, even checken hoe het er voor staat. Een rode (ha, de kleur van de liefde!) paraplu, en poncho’s over de benen… Dit ziet er professioneel uit. Daan: “Die heeft Lara meegenomen. Ik heb daar natuurlijk weer niet aan gedacht.” Het oogt knus, dit ingepakte stel. Relaxed ook. De stemming lijkt er ondanks het matige weer goed in te zitten.

Maar niet veel later zijn ze weg. De mooie, grote blind date stoel staat er opeens wel erg verloren bij. Waar zijn ze? Binnen in de tent? De kroeg in? Naar huis?

Pas de volgende ochtend krijgen we antwoorden.

Een fris klinkende Daan: “Wij zijn maar meteen de tent ingedoken!” Aldaar scoorden ze een zitzak, maar raakten ze de draad van de film een beetje kwijt. “Maar dat hinderde niet. We hebben veel geouwehoerd, het was erg gezellig en relaxed. Eigenlijk gaf die regen juist wel een leuke draai aan de avond!”

Ook Lara is enthousiast: “We hebben de regen overleefd. Het was erg gezellig. In het begin een beetje onwennig, maar dat veranderde snel. Veel gepraat over reizen, werk, en koetjes en kalfjes. En: we zijn tot het einde gebleven.”

Het duo werd ook nog aangesproken door een oud Pluk-dater. Zijn date was woest geëindigd. Hoe dat bij hun zat? Daan: “Ik heb bij het afscheid een jas over een plas heengelegd, zo galant was ik wel. Daarna hebben we elkaar een kus op de wang gegeven.” Een kuise kus dus. Lara noemt het afscheid “gezellig”.

Rest de hamvraag: gaat er een vervolgdate komen? “We hebben sowieso nummers uitgewisseld. Ik denk dat we eerst lekker gaan appen. Lara: “Ik zou het wel heel leuk vinden. Mijn eerste indruk van Daan was: niet helemaal mijn type, maar ik denk dat dat gaandeweg de avond wel veranderde.”