In samenwerking met Samsung is er dit jaar een oase van rust gecreëerd op het Pluk-terrein. De Samsung Tab Sinema is een plekje waar je onderuitgezakt in een bioscoopstoel op een privé-scherm het beste uit de Shorts-collectie van de afgelopen jaren kan bekijken. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja!

Related movies

Luke (24) en Robin (22) zijn net vers op het terrein gearriveerd, Vedettjes koud in de hand wanneer ik ze vraag om samen naar een shortje te kijken in de Samsung Tab Sinema. Dat willen ze wel. Bunda Pandeiro is een korte ritmische film waarin geluid gemaakt onder andere met behulp van, ehh, billen. Af en toe zie ik Luke en Robin dan ook besmuikt lachen. Kunnen ze verder nog in vijf steekwoorden beschrijven wat deze short bij ze oproept?

“Onverwacht”
“Creatief”
“Sprakeloos”
“Een beetje achterlijk”
“Inventief”

Robin licht verder nog toe dat hij inhoudelijk wel wat meer verwacht had van de short. “Een statement over de tamboerijn of zo.” Sorry Robin, maar toch bedankt voor het kijken!