Een landschapsarchitect die burgers bakt. Dat kunnen alleen maar geweldige meesterwerkjes worden. Maar, verwacht niet teveel poespas. Joris Lourens van Burger Madness houdt van simpel, smaakvol én betaalbaar.

Joris noemt zichzelf een hobbykok met een grote liefde voor goed eten. Je hebt hem in zijn zelfgebouwde houten kraam misschien wel eens gezien op een feestje of festival van 8Bahn. Dit wordt zijn eerste Pluk de Nacht. Naast burgers serveert hij ook panini’s, nacho’s en pompoensoep. Hij bereidt alles zelf en maakt alleen wat hij zelf lekker vindt.

“Op de burgers serveer ik een huisgemaakte saus. Pittig en verslavend en een klein beetje te vergelijken met Americainsaus maar meer zeg ik niet want de saus is natuurlijk het grootste geheim”, vindt Joris. Hij begon met Burger Madness op een feestje van zijn vrienden van 8Bahn. Iedereen was zo enthousiast dat ik het ben blijven doen. Ik doe het omdat ik het leuk vind, ik hoef er niet van te leven.”

Hij heeft een hekel aan onnodig dure gerechten op festivals. “Voor goed eten mag je best betalen maar de prijs is soms over de top en dat is gewoon niet nodig.” Verwacht dus een vriendelijke prijs en meer dan alleen burgers. Op frisse avonden serveert hij smaakvolle pompoensoep met zuurdesembrood en iedere dag zijn er vegetarische panini’s te krijgen bij zijn charmante kraam. En knapperige nacho’s uit de oven met huisgemaakte salsa. Zo kan de grootste spanning tijdens de film weggesnackt worden.

Joris heeft er zin in ondanks dat hij Pluk de Nacht niet goed kent. “Ik wilde in Amsterdam een avond naar Pluk gaan maar toen was het terrein zo vol, ik kwam er niet meer op, dus ben ik weer huiswaarts gekeerd.” Maar hij is wel bekend met het concept en verwacht een fijn publiek, magische avonden en een chille sfeer.” Ok Joris, daar gaan we ons best voor doen!

 

© Foto: Emma van Doorn