Het is een heus Belgisch feestje vanavond bij Pluk. Na de hoofdfilm kun je feesten op de mashups van DJ Excuse My Tourette uit Gent. “Veel dansen en veel Belgische Vedettjes!”

De DJ van vanavond is all about the mixes & the mashups. Ook wat zijn naam betreft gaat het alle kanten op: Excuse My Tourette, Bright Side of het absoluut onuitspreekbare Eyjafjallajökullism. “Dat is van die IJslandse vulkaan. Ik vond het wel lekker anti-marketing.” De naam Excuse My Tourette is de 32-jarige Gentenaar eigenlijk al even beu; onze feestende Vlaming beloofde vorig jaar nog gratis drank voor degene die hem van een mooi nieuw pseudoniem voorzag. Dat kwam er nog niet van. “Ik heb het afgelopen jaar zwaar lopen produceren en nieuwe mixes gemaakt. Het nieuwe concept is er bijna, de nieuwe naam volgt dan ook. Dus ja: suggesties zijn nog altijd welkom.”

Is het nou de vierde of vijfde keer dat hij met een muzikaal goed gevulde achterbak vanuit Gent naar Pluk de Nacht rijdt? “Ik ben de tel kwijt, maar ik maak de rit graag. Het is een leuk festival en ik sla graag een babbeltje met de mensen. Ik bouw graag elk jaar een superfeestje op Pluk. Veel dansen en veel Belgische Vedettjes drinken!”

Zijn mixes zijn niet in een genrehokje te steken, maar funky wordt het sowieso. “Ik ben nog niet zeker wat ik opleg. Het kan een minimal party worden of drum ’n’ bass, dat is afhankelijk van de mensen die ik voor me heb. Ik probeer iedereen content te houden. Dat je in de tent staat en denkt: ‘Yesss, this is my time to dance!’ Natuurlijk kun je het nooit voor iedereen goed doen, maar ik ga zeker een flink stuk aan elkaar draaien. Van hiphop naar house naar dub naar elektro.”

Eén ding is vanavond zeker: er wordt gedanst! Niet in de laatste plaats door de Plukvrijwilligers zelf. Hysterische partyfoto’s deden onze e-mail vorig jaar nog dagenlang vastlopen. Snoop Dogg versus drum ‘n’ bass deed het buitengewoon goed in Klup de Nacht. En omdat het elk jaar beter kan, doet onze Vlaamse DJ dit jaar zijn best op nóg strakker in elkaar stekende mashups. En wij doen maar wat graag samen met jullie opnieuw een dansje bij Excuse My Tourette… Bright Side… Eyjabladiebla. Of, met een Vedettje in de hand, voor ons gewoon David.

Luister hier vast naar deze mashup master: